Tiroid ve Beslenme

Tiroid ve Beslenme

Tiroid ve beslenme ilişkisi ile direkt olarak bu organizma sürecinin kontrolünün dengeli hale gelmesi sağlanabilir. Büyüme, gelişme, bilişsel işlevler, enerji metabolizmasının düzenlenmesi, tiroit hormonunun görev aldığı metabolik süreçleri ifade ediyor. Hormon bezinin anormal çalışması ya da tembel olması gibi durumlarda ise olumsuzluklar meydana geliyor. Bu durumların yaşanmaması açısından beslenme ile olan ilişkisini kontrol altında tutmak gerekiyor.

Yeterli ve Dengeli Beslenme

Tiroid bezinin sağlıklı çalışmasına öncü olmak açısından, direkt olarak yeterli ve dengeli beslenmek gerekir. Tiroid ve beslenme ilişkisi dendiğinde, kişinin mutlaka beslenme düzenini kontrol altında tutarak sağlıklı olması beklenecektir. Bunun için de besin gruplarının tüketiminin dengesinin korunması gerekiyor. Tiroid hormonunun üretimi ve salınımı için gerekli iyot, selenyum gibi minerallerin yeterli düzeyde alınması önemlidir. Aynı zamanda en az 2 litre su tüketimi de önemli olacaktır. Sindirim ve dolaşım işlevlerinin düzenli hale gelmesi önemlidir.

Posa Tüketimi

Yeterli ve dengeli beslenme ile alınan posa miktarının da kontrol altında tutulması önemlidir. Meyve, sebze, kuru baklagiller kalp ve damar hastalıklarından korunmak açısından son derece önemlidir. Bunun yanı sıra aynı zamanda şeker hastalıklarından da uzak durmak açısından doğru ve dengeli beslenme en önemlisi olacaktır. Tiroid hastalıkları etkisinden uzaklaşmak için doğru beslenme son derece önemlidir. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22