Kilo Vermenin Özgüvenle Olan İlişkisi

Kilo Vermenin Özgüvenle Olan İlişkisi

Kilo vermenin özgüvenle olan ilişkisi nedir? Kişi kilo verdiğinde kendisini nasıl hisseder? Kilolu olmak özgüven kırar mı?

Kilo vermenin özgüvenle olan ilişkisi hakkında detaylı bilgi veriyoruz. Öncelikle kilolu olan kişinin ne yazık ki hayata karşı enerjisi daha düşük olacaktır. Aynı zamanda kendisini kötü hissediyor olması durumu, kendisini beğenmemesi – standartların dışında olduğunu düşünmesinden kaynaklanır. Bunun için direkt olarak özgüvenle olan ilişkisi, kilo ile ters orantılıdır. Kilonun artması durumunda özgüvenin azalması söz konusu olacaktır.

Kilo Verenlerde Özgüven Artışı Olur…

Kilo vermeyi başarmış olan bir kişinin özgüveninde mutlaka artış olacaktır. Kilolu olduğu dönem boyunca her olumsuzluğu kilosuna bağlamış olan kişi, kilo verdikten sonra da hayatının önündeki tüm engellerin kalktığını düşünür. Bu da maksimum oranda bir özgüven artışı demektir. Bunu bilerek hareket eden kişide, herkes tarafından bu özgüven artışını hissetmek de mümkün olacaktır. Kilo verenlerde özgüven artar mı sorusunun yanıtına direkt olarak EVET cevabının verilmesi söz konusudur.

Kilo Özgüveni Düşürür…

Kişinin kilosu üzerinden aldığı bir eleştiri, direkt olarak özgüveninin düşmesine neden olacaktır. Bu durumda direkt olarak kilolu olma durumunun çok yüksek özgüvenli olan kişilerde dahi zaman zaman olumsuz bir şekilde sonuçlanacağı aşikardır. Yaşanan bu sorunun çözümlenmesi, mutlak suret ile kilo vererek olacaktır. Fazla kilo sorunu özgüveni büyük ölçüde etkiler.

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22