Kilo ve Güzellik Algısı

Kilo ve Güzellik Algısı

Kilo ve güzellik algısı aslında bir kültür. Farklı ülkelerde bakış değişiyor. Peki, nasıl? Ülkemizde ne şekilde?

Kilo ve güzellik algısı Türkiye için, zayıflığın ötesinde bir kilo, şişmanlığın gerisinde kalan bir kilo demek. Yani hem kadınlarda hem de erkeklerde çok zayıf olma durumu aslında güzellik algısının dışında. Bunun yanı sıra çok kilolu olma durumu da güzellik algısına uymuyor. Genel olarak güzelliğin algılanması, var olan kültüre göre şekillenir. Kişilerin kültürel norm ve etki altında kalması durumunda da mevcut olan güzellik algısına göre şekillenmeye çalışma söz konusu oluyor. 

Fazla Kilolar Güzellik Algısının Dışında

Kilolu olma durumunun özgüvensizliğe neden olması, pek çok olumsuz durumla karşı karşıya bırakması ne yazık ki güzellik algısının fazla kilonun dışında olmasından kaynaklanmaktadır. Fazla kilosu olan kişiler, büyük ölçüde kendisini beğenmeme eğilimindedir. Bu durum geçmiş  zamanlardan günümüze kadar ulaşan zayıflık algısı ile alakalı bir durumdur. Bunun önüne geçmek açısından ise dönem dönem güzellikte zayıflık algısını kıracak çeşitli çalışmalar yapılır. Öncü olan reklam ve benzer etkinlikler söz konusu olabilir.

Güzellik Algısı Çok Zayıf Bir Görüntüye mi Götürüyor?

Günümüzde güzellik algısının değiştiği gözlemleniyor. Genel olarak kişilerin zayıflığı abartıcı şekilde benimsemesi, örnek alınan kişilerin çok zayıf olması yeni güzellik algısı için çok zayıf görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Sağlığın geri planda kaldığı bir güzellik algısı söz konusu. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22