Karbonhidratın Zararları

Karbonhidratın Zararları

Karbonhidratın zararları nelerdir? Genel olarak karbonhidrat tüketiminin azaltılması gerektiği hep söylenir.

Karbonhidratın zararları sebebi ile büyük ölçüde tüketim azaltılması istenir. Peki, zararları nedir? Vücudun enerjisini düşüren, bağımlılık gibi her defasında daha fazla karbonhidrat isteyen bir vücut ortaya çıkmaktadır. Bunun için de mutlaka uzak durmak, tüketimin sınırlandırılması gibi önlemler alınarak karbonhidratın dengelenmesi söz konusu olmalıdır.

Kötü Kolesterol

Fazla karbonhidratın ilk fizyolojik olumsuzlukları arasında kötü kolesterol yer almaktadır. Kötü kolesterol, insan vücudunu direkt olarak etkileyen bir olumsuzluktur. Bakıldığında iyileştirilmenin sağlanması, mutlaka doğru beslenme ile olacaktır. Doğru beslenme için olması gereken ise karbonhidrat dengesidir. Hiç tüketmemek değil, sağlıklı karbonhidratlar ile vücudun yapısal dengesini bozmamak en doğrusu olacaktır.

Günlük kalori alımı  ile %% arasında karbonhidrat ile olmalıdır.

Kan Basıncı Sorunu

Fazla karbonhidrat tüketimi, aynı zamanda kan basıncı sorununa da neden olur. Karbonhidratın zararları nedir sorusunun yanıtı arasında, mutlaka kan basıncı sorununun ortaya çıkması da yer alacaktır. Ne yazık ki tüketilen fazla karbonhidrat direkt olarak olumsuz bir şekilde kişinin vücudunda olumsuz bir etki yaratacaktır. İlerleyen dönemde yüksek tansiyon gibi, şeker hastalıkları gibi problemlere de yol açabilir.

Verilen hastalıkların dışında, karbonhidrat tüketimi ile fazla kilo sorununun ortaya çıkması da söz konusu olabiliyor. Karbonhidrat zararlı mı sorusunun yanıtına EVET diyerek, dengeli ve sağlıklı karbonhidrat önerilmektedir. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22