İnsülin Direnci ve Beslenme

İnsülin Direnci ve Beslenme

İnsülin direnci ve beslenme nedir? insülin, yemek yediğinizde kanda yükselen kan şekerinin kas, yağ hücrelerine taşınması için salgılanan hormondur.

İnsülin direnci ve beslenme tamamen kontrollü şekilde dengelenebilir. Yemek yiyen kişide kanda yükselen kan şekerinin vücuda taşınması için pankreasta bir hormon salgılanması gerekir. Bu hormona da insülin deniyor. Vücutta insülin direnci gelişmesi durumunda ise hücreler, insüline karşı duyarsız hale geliyor. İnsülin ile birlikte kandaki şekerin geçişini önlüyor. Bu direnç arttıkça daha da geçiş kısıtlanıyor. Pankreasta bu aşama sürekli olarak insülin salgılamaya devam ettiğinden, yorulur ve diyabete neden olur.

İnsülin Direnci ile Beslenmede Dikkat Etmeniz Gerekenler

Beslenme, insülin direnci sorunu yaşayan bir kişi için nasıl olmalı? İnsülin direnci tedavisi söz konusu olduğunda, ilaç tedavisi ya da egzersiz olarak tam anlamıyla düşünülmelidir. Üçü birlikte olduğunda düzenli ve istikrarlı şekilde hareket eden bir kişi tedavi sürecinin tamamlanmasını sağlayabilir. Beslenmede dikkat edilmesi gereken besinler ise glisemik indeksi olan besinlerdir. Kan şekerini yükseltme etkisine dikkat ederek tüketimin sağlanması gerekiyor.

İnsülin Direncinin Belirtileri

Belirtiler nedir? Bakıldığında ilk olarak aşırı tatlı isteğinin olması, kilo verememe sorununun olması, ani uyku halinin olması, doygunluk hissine ulaşamama ya da geç ulaşma sorunu gibi pek çok durum ortaya çıkabiliyor. İnsülin direncinin belirtileri de değişiyor. Kişiye göre farklı olabiliyor. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22