Fazla Kilonun Psikolojik Etkileri 2

Fazla Kilonun Psikolojik Etkileri 2

Fazla kilonun psikolojik etkileri hakkında merak ettiklerinizi açıklıyoruz. Fazla kilo psikolojik olarak kişiyi nasıl etkiler?

Fazla kilonun psikolojik etkileri kişiden kişiye göre değişir. Nasıl bir etki yaratacağı, kişinin yaş grubuna, çevresel faktörlere ve kişilik yapısına göre şekillenecektir.

1-    Anksiyete

İlk olarak fazla kilonun psikolojik etkisi anksiyete olabiliyor. Sürekli olarak sosyal hayatı içinde kilolu olduğundan ne yapacağını bilmiyor olduğu tutum, kaygı bozukluğuna yol açabiliyor. Bu durumda kişi kendisini zaman zaman anksiyete krizlerine dahi sokabilir.

2-    Depresyon

Depresyon da direkt olarak fazla kilolu olan kişilerin kilo sorunu yüzünden yaşayabileceği psikolojik bir rahatsızlık. Beğenilmiyor olma duygusu ile evden çıkmak istememe, sürekli olarak günlük kıyafetler ile evde zaman geçirme sorunları olabilir.

3-    Anoreksiya

Kişi kilo vermeye başlayabilir. Fazla kilo sorunu kişide kilo verme ile başlayan ve hastalığa dönen anoreksiyaya neden olabilir. Kişi zayıflamaya başlar ve artık sürekli olarak zayıflaması gerektiği inancını yaşar.

4-    Aşırı Yeme

Psikolojik olarak bir diğer boyut ise aşırı yemek yeme olabilir. Kişi sürekli olarak yemek yiyerek yaşanan bu sorunun üstesinden bu şekilde geleceğine inanır. Kendisini daha kötü bir psikoloji altına sokar.

5-    Benlik Saygısının Azalması

Çok kilolu olan kişilerde özgüven sorunu söz konusudur. Bunun ilerleyen dönemde fazla kilonun psikolojiye etkisi benlik saygısının azalması şeklinde olacaktır. Psikolojik alt yapısı farklı olabilir.

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22