Fazla Kilonun Psikolojik Etkileri

Fazla Kilonun Psikolojik Etkileri

Fazla kilonun psikolojik etkileri neler? Psikolojik olarak kilolu olan kişi günlük hayatında nasıl olur?

Fazla kilonun psikolojik etkileri ilk olarak kişinin özgüven sorunu yaşamasıdır. Çünkü genel olarak normalin dışında olduğunu düşünen kişi, hayatına devam etme konusunda da birtakım çekinceler yaşar. Bunun için günlük hayatın içinde bazı aktivitelerden kaçınmak, çoğu zaman katılım sağlamamak gibi tepkiler ortaya koyar. Psikolojik anlamda kendisini daha yalnız ve problemli hissetmesi de söz konusu olacaktır.

Beğenilmeme Sorunu

Kişi, psikolojik olarak kendisinin beğenilmediğini hisseder. Aynı zamanda fazla kilonun psikolojik etkisi, kişide direkt olarak hayatındaki olumsuz pek çok durumun kilosu ile ilişkilendirilmesi ile ortaya çıkar. Herhangi bir başarısızlığını direkt olarak kilosu ile ilişkilendirmesi söz konusu olacaktır. Farklı bir neden araması ya da bunu görmesi söz konusu olmayacaktır. Ne yazık ki kişi, fazla kilolarını olumsuz olan her şeyin nedeni olarak görür.

Özgüvensizlik

Özgüven sorunu fazla kilosu olan herkeste olabilir. Çünkü genel olarak kendilerini yetersiz görme, hemen hemen her duruma olumsuz yaklaşma gibi pek çok şey olabilir. Bunları göz önünde bulundurmanız durumunda, özgüven sorununun çözümünü sağlamak açısından çözüm mutlaka kişinin kilo vermesi olacaktır. Fazla kilonun psikolojiye etkisi son derece olumsuz olduğundan özgüveni etkilememesi de çok zor. Bunun için mutlaka kişinin ergenlik döneminde yaşanan kilo sorunu varsa en kısa süre içinde çözmesi gerekiyor. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22