Duygusal Yeme Bozukluğu

Duygusal Yeme Bozukluğu

Duygusal yeme bozukluğu nedir? Etkileri nelerdir? Son dönemde çok sık duyulan bir kavramdır.

Duygusal yeme bozukluğu tam olarak nedir? İlk olarak iyi hissetmek için yemek yeme ihtiyacı olarak tanımlanabiliyor. Bu durumun farklı pek çok nedeni olabilir. Olumlu bir olayın ardından bu olayı yemek yiyerek kutlamak, kendinizi ödüllendirme durumunun yemek yeme ihtiyacı ile olması gibi durumlar direkt olarak duygusal yemek bozukluğuna işaret etmektedir.

Duygusal Yeme Bozukluğu Belirtileri

Duygusal yeme bozukluğunun ne olduğu konusunda bilgi verdik. Peki, duygusal yeme bozukluğu belirtileri tam olarak nedir? Bu problemi yaşayan insanlar, genel olarak hayatlarında sürekli olarak yemek yeme ihtiyacı içinde olabiliyor. Bu ihtiyacın ortaya çıkardığı istek ve sonrasında gelen suçluluk duygusu, uzun vadede tekrar yeme isteğine yol açabiliyor. Bu durum bir süre sonra ise içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

Duygusal Yeme Bozukluğu Nasıl Ortaya Çıkar?

Peki, tam olarak nasıl ortaya çıkar? Duygusal yemek bozukluğu nasıl ortaya çıkar dendiğinde, ilk olarak yeme alışkanlıklarımız ile ilişkilendirilir. Yemek yemek duyguları bastırmanın en kolay yolu gibi yanlış inançlarda olan kişiler bu sorunu yaşama konusunda çok daha eğilimlidir. İnanç ve düşünceler duygusal yemek bozukluğunun ortaya çıkmasında en önemli nedenler arasındadır. Bu sorunu çözmek için ise yemek yemek için sizi tetikleyen durumları ortaya çıkarmak, tamamen kontrollü olmak en doğrusu olacaktır. 

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22