Çocuklarda Obezite

Çocuklarda Obezite

Çocuklarda obezite nedir? Obezite, vücutta yağ dokusunun aşırı miktarda olmasıdır. Yağ miktarının vücut kitlesine göre artmasıdır.

Çocuklarda obezite ise erken yaşta, çocuk döneminde yağ dokusunun vücut kitle endeksine göre fazla hale gelmesi durumudur. Obez çocuklarda şişmanlığa neden olacak farklı hususlar bulunabilir. Hormon bozukluğu bunlara ilk gösterilen neden. Ancak bunun dışında aşırı yemek yemeye bağlı olarak görülen sağlık sorunları da vardır. Bir hastalığa bağlı olarak obezite tablosu ortaya çıkması, patalojik obezite olarak bilinir.

Obezitenin Nedenleri

Çocuklar neden kilo alır? Obezitenin nedenleri nelerdir? Aslına bakıldığında, obezitenin nedenleri arasında pek çok şey olabilir. Çevresel faktörler ya da genetik faktörler olarak iki seçenek üzerinden bunların incelenmesi söz konusudur. Ancak bunun yanı sıra farklı nedenler de kişinin erken yaşta kilolu olmasına neden olabiliyor.

·         Gün içinde harcanan enerjiden fazla enerji alınması

·         Çevresel faktörler

·         Ailevi nedenler

·         Beslenme düzensizliği

·         Hormonal

Verilen nedenler, çocuklarda ya da yetişkinlerde obezitenin görülmesine neden olan durumlar arasında. Fazla kiloya neden olan ve hayatı zorlaştıran bir durum söz konusu olacaktır.

Obezitenin Çocuklarda Etkisi

Fazla kilosu olan çocuklarda en sık görülen etkiler hiper tansiyon oluyor. Aynı zamanda kanda kötü kolesterole rastlanması da ihtimaller arasında. Erken dönemde adet görülmesi, erken kemik gelişiminden olabiliyor. Bunun dışında eklem ağrıları ve ortopedik bozukluklar obezitenin çocuklarda etkisi arasında sayılıyor.

Bize Ulaşın

Günün her saati bize ulaşabileceğiniz iletişim kanallarımız.

Email Adresimiz

[email protected]

Whatsapp Hattı

0552 332 21 22

Bizi Arayın

0552 332 21 22